İsmet Gökşen Cad.

Sirinyali, Lara - Antalya

0 242 247 4954

Klinik Randevu Hattı

0 533 890 2232

Whatsapp İletişim Hattı

Antalya Protez Diş Fiyatları ve Çeşitleri

, Antalya Protez Diş Fiyatları ve Protez Diş Çeşitleri

Diş Protezleri komple (tam) ve parsiyel protez olarak ikiye ayrılır. Tüm dişler eksik olduğunda komple protez diş kullanılır, ağızda kalan dişlere tutunan sabitliğini kroşe (çengel) ile sağlayan durumlarda ise parsiyel protez diş kullanılır. Dişler gülümsemeye yardımcı olan, direk olarak insan piskolojisine etki eden organlarımızdır. Bu kapsamda protez diş yukarıda belirtilen olumsuz etkileri kaldırmak için eksik dişlerin veya hiç olmayan dişlerin yerine kullanılır. Kullanım nedenleri; doğal dişlerin tümünü kaybettiyseniz, diş eti hastalığı yaşadıysanız, diş çürümesi veya diş yaralanması yaşadıysanız en hızlı ve uygun çözüm olarak protez diş kullanılmalıdır. Protez diş kullanıldığında yüz kasları eski görünümüne kavuşur, konuşmada ve gülüşte fark edilebilir değişiklikler meydana gelir.

Protez Tipleri

Çürük olan dişler kaldırılır ve dokuların iyileşmesi için birkaç ay geçebilir, dokular iyileştikten sonra ağız ölçüsü alınarak işleme başlanır. Diş hekiminiz ölçüleri aldıktan sonra çene modelinizi yapmaya başlayacaktır. Çene modelinize göre üretilen protez dişler ağzınıza yerleştirilir ve kullanılarak bir kaç gün test edilir. Test sonunda protez diş kullanıcısı kullanımdan oluşan rahatsızlıklarını diş hekimine bidirerek sorunlu olan yerlerin onarılması işlemine başlanır. Genelde yeni yapılan diş protezleri bir kaç hafta garip hissiyata neden olur. Yanak ve dil kasları ilk başlarda yeni protez dişi benimsiyemez, protez dişler sürekli gevşekmiş hissiyatı uyandırır. Küçük tahrişler veya ağrı yaşamalar olasıdır, diş protozleri nedeni ile tükürük bezleri normalinden daha fazla çalıştığı için ağız içinde salyalanma ve akıntı olabilir. Protezlere alışana kadar uzak yerlere seyahat tavsiye edilmez. Çünkü protez takıldıktan sonra uygun zaman dilimlerinde doktor kontrolüne ihtiyaç vardır. Tahriş veya ağrı devam ederse, diş hekiminize danışmanız tavsiye edilir.

Protez kullanan hastalara ayrıca protezin hijyen ve bakımı ile ilgili de eğitim verilir. Protezler dokuları uyararak kan dolaşımını diş etlerinde hızlandırır burada oluşan herhangi bir yırtık veya tahriş protez altında veya diş aralarında biriken plak ve yemek artıkları enfeksiyona, sonrasında ise iltihaba yol açabilir. Diş protezleri her sabah takmadan önce fırça temizlenmeli, yumuşak kıllı bir fırça ile de diş etleri, dil ve ağız tavanını (damak) fırçalanmaldır.

Yumuşak veya şekerli yiyecek tüketimi sonrasında diş protezlerini mutlaka su ile durulamanız tavsiye edilir. Protezde herhangi bir çizik oluşmaması için yavaşça protez tüm yüzeyleri aşındırıcı özelliği olmayan yumuşak kıllı bir diş fırçası ile temizlenmelidir. Geceleri yani protezlerin kullanılmadığı bir zaman diliminde içi su dolu bir kapta güvenli bir yerde muhafaza ediniz.

Bazen, protez kullananlar yapıştırıcı, krem, pudra, diş ile protez arasında kullanılan hava yastığı veya yastık gibi ürünlerden birini kullanıyorsanız, mutlaka talimatlarını okuyun ve talimatta yazan maddelere uymaya özen gösterin. Diş hekiminizin cildinize uygun temizleyicileri ve yapıştırıcıları size tavsiye edebilir. Eğer protez ilgili herhangi bir sorunuz düzenli kontroller planlamalı ve gerekli randevular alınmalıdır.

Hareketli Protez Diş

Bir veya daha fazla dişin eksikliği durumunda hazırlanan, kişinin tek başına istediği zaman rahatlıkla takıp çıkarabildiği, üzerinde eksik dişlerin yer aldığı apareylere hareketli protez denir.

Hareketli protezler temel olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan ilki tam protezlerdir. Halk arasında tam damak veya takma diş olarak adlandırılan bu protez tipinde, protez yapılan kişinin hiç dişi yoktur. Tamamen dişsiz bireylere uygulanır. Yapılan protez ile birlikte kişinin kaybettiği estetik görünüm tekrar sağlanır ve kişi çiğneme fonksiyonunu yeniden yapabilmeye başlar. Ancak bu protez tipinde protezin yerinden çıkmamasına yardımcı olacak herhangi bir destek yapı bulunmamaktadır.

Klasik parsiyel/ bölümlü protezler ise halk arasında yarım damak olarak bilinen, hastanın kendisinin takıp çıkarabileceği hareketli apareylerdir. Protezin yerinden çıkmamasına yardımcı olan yapı ağızda kalan dişlere tutturulan, halk arasında kanca olarak bilinen kroşeler yardımı ile sağlanır. Bir diğer adı çengelli protez protez olarak geçer. Bu protezin yapılabilmesi için, protez ve tedavi planlanmasına dahil edilecek dişlerin dişeti ve kemik durumu sağlıklı olmalıdır. Ağızda kalacak olan dişler, protezin yerinden çıkmasını önleyeceği için mümkün olduğunca sağlığının devam etmesini istediğimiz dişlerdir.

Hassas bağlantılı protezler ise diş eksikliğinin birden fazla olduğu durumlarda kullanılan, halk arasında çıtçıtlı damak olarak bilinen ve hastanın kendisinin takıp çıkarabildiği hareketli protezlerdir. Bu protez tipinde protezin yerinden çıkmamasına yardımcı olan yapı, ağızda kalan doğal dişlere yapılan porselen kaplamaların üzerine yerleştirilen çeşitli yapılardır. Bu protez tipinin yapımına karar verilirken, kaplanacak olan dişlerin çevre dişeti ve kemik dokusu ile olan ilişkisinin sağlıklı olması gerekmektedir. Sallanan dişler destek olarak alınamaz.

Diş Protezi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Takma protez nedir?

    Takma dişler, çıkarılan ve ağzınıza geri takılabilen eksik dişlerin yerine geçen hareketli takıp çıkarılan protezlere verilen isimdir. Günümüz takma dişleri doğal görünümlü ve hiç olmadığı kadar rahat.

    İki ana takma protez türü vardır: tam ve kısmi. 

    Diş hekiminiz, dişlerinizin bir kısmının mı yoksa tamamının mı değiştirileceğine bağlı olarak sizin için en uygun protez tipini seçmenize yardımcı olacaktır.

  • Protez Dışında Alternatif Tedavi Yöntemi Var mıdır?

    Dental implantlar protez ihtiyacını ortadan kaldırmış ve protez tedavisine alternatif oluşturan bir tedavi olarak görülebilmektedir. Fakat hastanın yaşı ve protez ya da implant yapılacak dişin durumu gibi etkenler tedavi seçimini etkileyebilmektedir. Bu nedenle, her ne kadar alternatif tedavi yöntemleri olsa da, diş hekiminizin sizin sağlık problemlerinizi göz önünde bulundurarak size özel seçtiği tedavi ile ilerlemek en sağlıklı opsiyondur.

  • Diş Protezi Nasıl Yapılmaktadır?

    Protez geliştirme süreci için önce randevu alınmalıdır. Eskiden protez diş tedavisi için önce protezi yapılacak dişin ölçüsü alınır ve kalıp hazırlanması için gerekli kurumlara yollanırdı. Bu nedenle kalıp hazır olduğunda hasta kliniğe tekrar gelir ve kalıbı dener, kalıbın tutmaması durumunda ise tekrar randevu alması ve tekrar gelmesi gerekirdi. Oldukça büyük bir zaman kaybına yol açan bu eski yöntem Myra Dental tarafından kullanılmamaktadır. Myra Dental’daki son teknoloji ürünü Cerec CAD/CAM makinesi sayesinde tek randevuda protezi yapılacak dişin ölçüsü alınmakta, 3D teknolojisi sayesinde diş yapımı çok kısa sürede tamamlanmakta ve deneme sonrası protez dişiniz hemen orada takılabilmektedir. Bu sayede, olabilecek en kısa sürede protez dişiniz takılmakta ve tedaviniz sonlandırılmaktadır.

  • Yeni Protez ile Yemek Yemek Zor Olacak mı?

    Alışma sürecinde birkaç hafta biraz rahatsızlıklar oluşacak fakat yapılan pratikler sonucunda kişi bu duruma alışacak. Yeni proteze alışmak için küçük parçalar halinde kesilmiş yumuşak gıdalar ile başlanmalıdır, yavaş yavaş ağzınızın her iki tarafını da kullanarak çiğnemek gerekir. Sıcak veya sert yiyecekler ile keskin kenarlı kemik veya kabuklu yiyecekleri yerken dikkatli olun. Yapışkan ve sert gıdalardan mümkün olduğunca uzak durun. Ayrıca protez takılıyken sakız, kürdan kullanmayın.

  • Takma diş nasıl çalışır ?

    Tam protezlerde, dişeti renginde bir akrilik malzeme dişetlerinin üstüne gelir. Üst takma dişin tabanı damağı kaplarken, alt takma diş dilinizin yerleşeceği yerden dolayı  at nalı şeklindedir.
    Takma dişler, ağızdan alınan ölçülerden  diş laboratuvarında özel olarak üretilir. Diş hekiminiz, aşağıda açıklanan üç protez türünden hangisinin sizin için en iyisi olduğunu belirleyecektir.

    • Konvansiyonel Tam Protez
      Kalan dişler alındıktan ve dokular iyileştikten sonra ağzınıza konvansiyonel bir tam protez yerleştirilir. İyileşme birkaç ay sürebilir, bu sırada dişsiz kalırsınız.
    • Roche(Anında) Tam Protez
      Kalan dişler çıkarıldıktan hemen sonra tam bir protez yerleştirilir. (Diş hekiminiz önceki bir ziyarette ölçümler yapar ve çenenizin modellerini yapar.) Acil protezler asla dişleriniz olmadan olmak zorunda kalmamanın avantajını sunarken, takıldıktan birkaç ay sonra serbest bırakılmalıdırlar. Bunun nedeni, dişleri destekleyen kemiğin iyileşirken yeniden şekillenerek protezin gevşemesine neden olmasıdır.

    Kısmi Protez
    Kısmi protez, doğal dişlerinize yapışan metal bir çerçeveye dayanır. Bazen kronlar doğal dişlerinizden bazılarına yerleştirilir ve takma diş için çapa görevi görür. Kısmi takma dişler köprülere çıkarılabilir bir alternatif sunar.

  • Takma dişlerime ne kadar zamanda alışırım ?

    Yeni protezler ilk birkaç hafta, hatta aylarca garip veya rahatsız edici olabilir. Takma dişlerle yemek ve konuşmak biraz pratik yapılmasını gerektirebilir. Büyük veya gevşek bir his vardır, yanaklarınızın ve dilinizin kasları protezlerinizi yerinde tutmayı öğrenir. Aşırı tükürük akışı, dilin yeterli alana sahip olmadığına dair bir his ve ufak tahriş veya acı da olağandışı değildir. Eğer protez vuruğu yaşıyorsanız, diş hekiminize danışın.

  • Takma diş bakımını nasıl yapmalısınız?

    Protez kulanılmaya başlandıktan sonra, normal aşınma nedeniyle takma dişinizin dişlerinin değiştirilmesi gerekebilir. Rebasing ve relining, mevcut protez dişlerini tutarken prtotez altının damağa tekrar uyumlanması anlamına gelir. Ayrıca, yaşlandıkça, ağzınız doğal olarak değişir. Bu değişiklikler diş etlerinin gevşemesine, çiğnemenin zorlaşmasına ve diş etlerinizin tahriş olmasına neden olur. En azından bir muayenesi için yıllık diş hekiminizi görmelisiniz.

    İşte takma dişlerinizin bakımı için ipuçları:

    • Takma dişlerinizi tutarken katlanmış bir havlu veya su kabı üzerinde durun. Takma dişler narindir ve düşerse kırılabilir.
    • Takma dişlerin kurumasına izin verme. Takmadığınız zaman protez temizleyici çözeltisine veya suya koyun. Asla sıcak su kullanmayın, bu onların çözülmesine neden olabilir.
    • Günlük protezlerinizi fırçalamak yiyecek tortularını ve plakları temizler ve lekelenmelerini önler. Takma dişlerinizin bakımı için ultrasonik bir temizleyici kullanılabilir, ancak günlük fırçalamanın yerine geçmez.
    • Her sabah diş etlerinizi fırçalayın, dilinizi çıkarın ve takma dişlerinizi takmadan önce yumuşak kıllı bir fırça ile damak kısımlarını da fırçalayın. Bu, dokularınızdaki dolaşımı uyarır ve plağın alınmasına yardımcı olur.
    • Takma dişleriniz kırılırsa, pürüzlenirse, çatlarsa veya gevşerse diş hekiminize danışın. Onları kendiniz ayarlamaya çalışmayın - bu, onarılamayacak kadar zarar verebilir.
  • Diş Protezimi ilk taktığımda yemek yemekte problem yaşayacak mıyım?

    Kişinin yeni yaptırdığı protezlerle yemek yemeğe alışma süresi bireyden bireye değişiklik göstermekle birlikte, yeni yapılan proteze adapte olmak için 7 ila 10 gün arasında süre geçmesi gerekmektedir ancak bazı durumlarda nadir olarak bir aya yaklaşan bir süre gerekebilir. Proteze alışma zamanını konforlu ve hızlı geçirmek için bazı alışkanlıklara dikkat edilmesi gerekmektedir:

    • Çiğneme esnasında dudakları birleştirip, lokmaları yavaşça çiğnemeye çalışmak
    • Lokmayı çiğnemeye başlarken, ağza alınan besini her iki tarafta da çiğnemeye çalışmak
    • Lokmaların boyutunu küçük tutmak, çok büyük lokmalar yememek
    • Yapılan protezin takılmaya yeni başlandığı unutulmayarak, ilk günler çiğneme kasları proteze adapte olmalıdır ve kaslar yeniden güçlenmelidir. Bu süre geçene kadar yumuşak yiyecekler olan makarna, sebze yemekleri, pilav tercih edilmelidir.
    • Özellikle tam damak protezlerinde herhangi bir ağız içi tutucu yapı yoktur. Bu nedenle yutkunma, çiğneme ve konuşma durumlarında protezin kenarları damaklarınızı acıtabilir. Böyle bir durumda karşılaştığınız zaman vakit kaybetmeden diş hekimi ziyaret edilmelidir. Ve uzun kenarlar diş hekiminiz tarafından özenli ve dikkatli bir şekilde uyumlandırılmalıdır. Aksi takdirde geçmeyen yaralarınız oluşabilir.
    • Protez de olsa bir dolgu da olsa vücudumuzun yeni bir şeye alışması (sinir ve kas sistemi) ortalama olarak 7 günü alır. Yaşla birlikte iskelet ve sinir sistemimiz de hassaslaşacağı için yeni yapılan bir proteze uyum sağlarken daha da uzun zamana ihtiyaç duyabilirsiniz. Özellikle önceden kullandığınız bir proteziniz varsa, yeni protez yaptırdıktan sonra kullanmamalısınız. Çünkü yeni yaptırdığınız proteze uyum sürecinde oluşabilecek problemleri azaltmak için en etkili yöntemlerden biri yeni protezini kullanmaktır. Böylece yeni proteziniz ile ilgili sıkıntılarınızı daha iyi ifade edebilirsiniz.
  • Hareketli damak protezimi taktığımda konuşmam değişecek mi?

    Yeni bir protezi kullanmaya başladığınızda konuşma organları olan dişler, dil, dudak ve yanaklar, yeni protezin ağızda kapladığı hacime adapte olana kadar, s,ş sesleri gibi bazı seslerin telaffuzunda sorunlar yaşanabilir. Böyle bir durumda yeni yapılan bir proteze alışmak için sevdiğiniz bir kitabı ya da gazeteyi yüksek sesle ve ayna karşısında okuyabilirsiniz. Ya da sevdiklerinizle bol bol konuşabilirsiniz. Protezinizin boyutlarının ayarlanmasında ve hazırlanmasında teknik bir sorun yoksa, konuşma problemi ortalama 7 gün içinde azalır. Ancak yapılan protezlerin teknik bir sorunu olup olmadığı hekim tarafından titiz bir şekilde değerlendirilmelidir.

  • Diş protezlerimi mutlaka gece çıkarmak zorunda mıyım?

    Protezlerin yapımında kullanılan akrilik malzemesi plastiktir. Protezin yeni yapıldığı ve kullanıma yeni başlandığı dönemde, proteze olan adaptasyon süresini azaltmak için hastalara ilk birkaç gün protezini sadece yemek yedikten sonra temizlemek için çıkarması, gece uyurken çıkarmaması gerektiği söylenir. Ancak bu durum kalıcı bir durum değildir. Ancak ağızımızdaki çevre kaslar ve damaklar gün içinde protezin işlevleri sırasında aynı vücudumuz gibi yorulmaktadır.  Damak kemiklerinin hızlı erimemesi, dinlenebilmesi ve ağızda mantar olmaması için protezler gece uyumadan önce çıkarılmalıdır. Eğer kullanılan protez tipi dişlerden destek alıyor ise aynı şekilde protez ağızda olmadığı sürece destek dişler de dinlenecektir.

  • Hareketli diş protezlerime yapıştırıcı kullanabilir miyim?

    Protez yapıştırıcılar için geçici olarak kullanıma izin verilir. Hastaların protez yapıştırma ürünlerini kullanmayı tercih etmelerinin sebebi genellikle protezlerin kullanım esnasında hareket etmesi ve protezlerin oynamasıdır. Öncelikle protez yapıştırıcısı kullanmadan hastalar bir diş hekimine danışmalıdır. İlk olarak hekim tarafından protezin ne durumda hareket ettiği bilinmeli ve neden hareket ettiği tespit edilmelidir. Diş protezini yerinden oynatabilecek her türlü problem ortadan kaldırıldıktan sonra, protez halen hareket ediyor ise bu durumda protez yapıştırıcılarını kullanılabilir. Ancak protez yapıştırıcıları kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Çünkü protez yapıştırıcıları uzun süre kullanılmamalıdır. Uzun süreli kullanımda istenmeyen durumlar meydana gelebilir.

  • Hareketli protezlerin bakımı nasıl yapılır?

    Takıp çıkarılabilen protezleriniz her yemek yemenizden hemen sonra çıkarılarak ağızdaki kendi dişleriniz diş fırçası ve diş macunuyla temizlenmelidir. Takıp çıkarılabilen protezleriniz ise diş macunu kullanmadan, ayrı bir diş fırçası veya bir sünger yardımı ile (yumuşak) ve sıvı sabun (el yıkadığınız) ile temizlenmelidir. Takıp çıkarılabilir protezlerinizi kullanmadığınız sürece yani proteziniz ağız dışında durduğu sürede her gün yenilediğiniz temiz içme suyu içerisinde bir protez kutusu içinde bırakılmalıdır. Bekleme suyunun içerişine herhangi bir kimyasal eklenmemeli ve sıcak su kullanılmamalıdır. Haftada bir kez olacak şekilde eczaneden temin edilebilecek temizleme tabletleri kullanılabilir. Ancak bu tarz tabletlerin sıklıkla kullanılması protezlerin kırılganlığını arttırır. Protezler daima sabunlu su ile el yardımıyla gıda artıklarını uzaklaştırarak temizlenmelidir veya protezlerinize özel bir yumuşak bez yardımıyla protez yüzeyindeki gıda birikintileri temizlenmelidir. Protezlerin temizliğinde mutlaka yumuşak bir fırça veya sünger kullanılmalıdır. Sert bir fırça protezin cilalanmış yüzeyini bozarak protezinize temizlik esnasında zarar verir. Ayrıca çamaşır suyu, bulaşık deterjanı vb. kimyasal maddeler asla protez temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tür kimyasallar protezlerin yapıldığı malzemeleri aşındırarak zarar verir.

  • Hareketli protez kullanan bir hasta olarak ne kadar zamanda bir hekime gitmem gerekir?

    Proteze destek olan yumuşak dokuların ve mevcut destek dişlerin kontrolü için standart 6 aylık diş hekimi muayeneniz yeterlidir. Diş hekimi yaptığı bu kontrol muayenesi ile dişlerde ve çevre kemik dokusunda oluşmuş ya da oluşabilecek problemlerin yanı sıra proteze gerekli olan cila ve bakım işlemlerini de gerçekleştirme olanağı bulur. Bu sebeple diş hekimi kontrol muayeneleri büyük önem taşır.

  • Hareketli protezlerimi taktığımda ilk zamanlar ne gibi sorunlar yaşayacağım?

    Dişlerin kaybı ile birlikte çene kemiğinde de yıkım olur. Hastanın tedavi esnasında kullandığı eski bir protez var ise yeni protez kullanılmaya başlandığında yemek yemek, konuşmak, protezi ağızda tutmak, protezin yerinden oynamamasını sağlamak ve çiğnemek gibi günlük fonksiyonlarda sorunlar ile karşılaşılabilir. Protez kullanıldıkça adaptasyon gelişir ve bu fonksiyonlarda yaşanan problemler azalır veya tamamen yok olur.

    Damak protezlerinin tamiri mümkün müdür?

    Protezler akrilik denilen plastik malzemeden üretilir. Zamanla kullanıma bağlı olarak protezler kırılganlaşabilir. Ya da çok yumuşak bir besin dahi tüketilse protez kırılabilir. Çoğu zaman protezin bakımı çok iyi sağlansa da yenilen içilen ürünler ile birlikte protez aşınabilir. Eğer protezde çatlama veya kırılma meydana gelirse bu tarz durumlarda tamirleri mümkündür. Tamir işlemi ortalama 1-2 gün sürer. Ancak kırık veya çatlak boyutu, çatlak ve kırığın konumu çok önemlidir. Bazı durumlarda protezin yenilenmesi gerekebilir. Protezler kullanılırken çene kemiğine kuvvet verdiği için damaklardaki kemik kaybı devam etmektedir. Böylece protezin zamanla uyumu bozulabilir, protezler bol gelerek düşme yapabilir. Bu durumda eğer protezin başka bir problemi yoksa besleme yapmak gerekebilir. Ya da uyumu çok güzel olan protezlerin yapay dişleri zamanla aşındıysa sadece diş kısmı gerektiğinde değiştirilebilir. Bu şekilde yeni proteze alışmanız daha hızlı olacaktır.

  • Damak protezlerinin ömrü ne kadardır?

    Tam damak protezlerin kullanım ömrü, hastadaki kilo değişikliklerine, damakların erime durumu ve miktarına ayrıca protez yapımında kullanılan materyallerdeki bozulmalara bağlı olarak değişebilir. Yarım damak kullanan yani ağzında kendi dişleri bulunan bireylerin ise protez kullanım süresi hem protezin bileşenlerine hem de destek dişlerin sağlığına bağlı olarak değişir. Bakımları düzenli olan dişler ağızda kalmaya devam eder.

  • Damak protezlerinin yerine implant yapılır mı?

    Özellikle tam damak kullanan kişilerin en sık yaşadığı problem yemek yerken, konuşurken veya herhangi bir çene hareketinde protezlerin hareket etmesidir. Tam damak protezini bu nedenler ile kullanmak istemeyen hastalarda, bu problemleri önlemek için protezin tutuculuğu arttırılmalıdır. Bu durumda hastanın hiç dişi olmadığı için uygulanacak implantlar ile tamamen sabit veya implant destekli hareketli protezler yapılabilir. İmplant desteği ile hazırlanan hareketli protezlerde tutuculuk yüksek seviyede olup hastalar oldukça memnundur. Hastaya kaç adet implant yapılması gerektiğine karar vermek için hastadan 3 boyutlu çene tomografisi alınmalıdır.  Hastanın yaşı kemik durumu ve nasıl bir protez istediğine göre uygulanacak implant sayısı ve tedavi şekli değişir. Damak tutuculuğunu arttırmak için çeneye implant uygulayarak barlı protez ya da ataşmanlı protez uygulanabilir. Damak kullanan hastalar All On 4 tedavisi ile damak protezlerinden kurtarılabilir.

  • Kemik erimesi olan hastalarda protez dişlerin kullanımı mümkün müdür?

    Vücutta bulunan kemiklerde meydana gelen kemik erimesi ile ağızdaki çene kemiklerinin erimesi genellikle birbiri ile bağlantılı durumlar değildir. Hastaların ağız içi muayeneleri ile birlikte kemik durumunu değerlendirebilmek için panaromik röntgen çekilmelidir. Hatta daha kritik durumlarda üç boyutlu tomografi geçilerek daha detaylı bilgi alınabilir. Çekilen röntgen yardımı ile kemik kalınlığı ve yüksekliği kontrol edilerek proteze destek olacak dokular değerlendirilir. Kemik yıkımının çok olduğu durumda cerrahi olarak farklı bölgelerden kemik alınarak bölgedeki kemik hacmi arttırılabilir. Veya yapılabildiği durumda implantlar uygulanabilir.

  • Protez dişlerin alerjik hastalarda kullanımı mümkün müdür?

    Akrilik malzemede bulunan metakrilat monomerlerine karşı bazı bünyelerde alerjik problemler oluşabilmektedir. Kişinin daha önce aynı malzemeden hazırlanan bir protez kullanıp kullanmadığı, ya da başka nelere alerjisinin olduğu alerji testi yaptırılıp belirlenmelidir. Metal alerjisi olan bireylerde tam damak protezi uygulanabilir. Ya da kişinin metakrilat monomerlerine karşı alerjisi var ise protez farklı materyallerden hazırlanabilir. Günümüzde güncel teknoloji ile birlikte üretilen ve akrilik malzeme içermeyen, silikon içerikli damak materyalleri de bulunmaktadır. Herhangi bir alerji durumunda bu materyaller güvenle kullanılabilir.

  • Tam damak protezlerden estetik olarak memnun olur muyum?

    Kişinin tüm dişlerini kaybettiği durumda tam protezler uygulanır. Kişinin kaybettiği dişler ve çevresindeki kemik kaybı ile yanakları ve dudakları içeri doğru çökerek yaşlı bir görünüm oluşur. Tam damak protezleri kullanıldığında ise yanak ve dudak çöküntülerini doldurarak şişirir. Ayrıca tam damak protezlerde kullanılan yapay diş malzemeleri de gelişmiştir. Estetiğin önemli olduğu ön bölgede plastik dişler yerine daha estetik olan porselen veya seramik dişler kullanılabilir. Yapılan provalar esnasında da isteklerinize göre dişlere final konumları verilir. Dolayısı ile protezinizin estetiğinden memnun olursunuz.

  • Şeker hastalarında protez dişlerin kullanımı mümkün müdür?

    Tam protezler tam dişsizlik durumunda sağlık problemlerini gözetmeksizin hemen hemen her hastaya güvenle uygulanır. Burada önemli olan nokta uygulama sonrasında yani hasta protezini yeni kullanmaya başladığında protezin kenarlarının ağızda oluşturabileceği vuruk ve yaraların iyileşmesi daha uzun zaman alabilir, ek olarak kullanılan ilaçlara bağlı ağız kuruluğu gerçekleşeceği için vuruk gibi problemlerle daha sık karşılaşılabilir. Şeker hastası bireyler ağızlarını gün içinde mutlaka ıslatmalıdır.

Çalışma Saatlerimiz

  • Hafta İçi09:00 - 19:00
  • Cumartesi09:00 - 19:00
  • PazarKAPALI

Antalya protez diş fiyatları için hemen whatsapptan yazabilir veya bizi arayabilirsiniz.

Gönder
Merhaba,
Detaylı Bilgi ve Randevu Almak için Hemen WhatsApp Üzerinden İletişime Geçebilirsiniz!