Dr. Dt. Kübra BEKTAŞ

Pedodonti Uzmanı

Dr. Dt. Kübra BEKTAŞ

Uzm. Dt. Kübra Bektaş, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2011 yılında başladığı genel diş hekimliği eğitimini 2016 yılında tamamlamıştır. Daha sonra çocuk diş hekimliği alanında uzmanlık yapmak üzere 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’nda göreve başlamış ve bu süreçte çocuk diş hekimliği klinik pratiği ve teorik eğitimini tamamlayarak 2022 yılında mezun olmuştur. Özel Myra Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nde pedodonti uzmanı olarak aktif görevini sürdürmektedir.

Deneyim

  • Akdeniz Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi

Uzmanlık

  • Peodonti
  • Süt ve daimi dişlerin restoratif tedavileri
  • Koruyucu diş hekimliği uygulamaları (fissür örtücü, flor uygulamaları vb.)
  • Kötü ağız alışkanlıklarının tedavisi (parmak emme vb.)
  • Çocuklarda zirkonyum kuron uygulamaları
  • Süt ve daimi diş kanal tedavileri
  • Bilinçli sedasyon ve genel anestezi altında diş tedavileri
  • Dental travma tedavileri

Dr. Dt. Kübra BEKTAŞ tarafından yazılan blog yazıları

Diş eti kanaması, bebeklerde ve çocuklarda diş çıkarma veya yetersiz ağız hijyeni nedeniyle meydana gelebilir. Bu durum, diş eti iltihabının belirtisi olabilir ve diş hekimine danışmak gereklidir.
Kübra Bektaş

Bebeklerde ve Çocuklarda Diş Eti Kanaması Neden Olur? Diş Eti Kanaması Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklerde ve çocuklarda diş eti kanaması, genellikle ağız hijyeninin yetersizliği, yanlış diş fırçalama teknikleri, diş eti hastalıkları ve vitamin eksikliklerinden kaynaklanır. Özellikle diş eti iltihabı ve C vitamini eksikliği yaygın nedenlerdir. Bebeklerde diş çıkarma süreci de kanamalara yol açabilir. Bu durumla karşılaşıldığında, bir çocuk diş hekimine başvurmak erken teşhis ve doğru tedavi için önemlidir.

Devamını oku »
Kübra Bektaş

Bebek ve Çocuklarda Diş Çürüğü Belirtileri ve Tedavisi

Bebekler ve çocuklarda diş çürüğü, ağızdaki bakterilerin, şeker ve nişastalar içeren gıdalarla etkileşime girerek asit üretmesi ile başlar. Süt, meyve suyu gibi şekerli içecekler, kuru üzüm, şeker, çikolata, pasta ve ekmek gibi gıdalar dişler üzerinde kaldığında, bu asitler diş minesini aşındırarak çürüklere yol açar. Özellikle gece şekerli içeceklerle beslenme ve yemekler arasında sürekli şekerli gıda tüketimi, plak oluşumunu teşvik eder ve bebekler ve çocuklarda diş çürümesi riskini artırır.

Devamını oku »
Gönder
Merhaba,
Detaylı Bilgi ve Randevu Almak için Hemen WhatsApp Üzerinden İletişime Geçebilirsiniz!