Antalya Kanal Tedavisi ve Fiyatları

Kanal Tedavisi

1 Videos

İçindekiler

Kanal Tedavisi

, Antalya Kanal Tedavisi ve Fiyatları
Antalya Kanal Tedavisi ve Fiyatları

Antalya kanal tedavisi aramasının çok olması sebebi ile Kanal Tedavisi Nedir, Neden ve Nasıl Uygulanır? sorularınıza ait cevapları bu yazımızda toplayarak hastalarımızı bilgilendirmek istedik.

Diş hekiminiz veya Endodontist kök kanal tedavisi gerektiğini söyledi mi? Eğer öyleyse, yalnız değilsiniz. Her yıl milyonlarca diş köküne kanal tedavi veya endodontik tedavi yapılır. Kanal tedavi ile ilgili sizi rahatlatmak ve gülümsemenize yardımcı olmak için bu yazıyı sizin için derledik.

Başarılı bir kanal tedavisinde amaç dişi ağızda uzun bir süre ağrısız semptomsuz tutmaktır. Diş hekimliğinde endodonti anabilim dalı kanal tedavisi ile ilgilenir. Son yüzyılda gelişen teknoloji ile diş kanal tedavisi başarı oranı çok artmış olup kanal tedavisi sonrasında tekrarlayan diş iltihapları çok azalmıştır.

Diş kanal tedavisi başarı oranı işlem öncesi dişin tedavi için doğru değerlendirilmesi, diş içindeki iltihaplı dokunun tamamen uzaklaştırılması ve işlem sonrası kanal tedavisi görmüş dişe yapılacak doğru bir restorasyon seçimi ile artar.

Dişin kanal tedavisi için karar verilmeden önce gece ağrısı yapıp yapmadığı, kendi kendine zonklama tarzı ağrısı olup olmadığı, soğuk-sıcak ağrısı gibi yönlerden değerlendirilmelidir. Ayrıca dişte apse yada şişlik varsa röntgen ile mutlaka kontrol edilmelidir.

Dişte kanal tedavisi işlemi sırasında dişin içindeki tüm iltihaplı ve çürük dokular temizlenmelidir. Kanal tedavisinde mekanik ve kimyasal olmak üzere 2 çeşit temizlik işlemi uygulanır. Mekanik temizlikte dişin içindeki tüm çürük dokular kazılarak temizlenir. Kimyasal temizlikte özel sıvılarla diş içi kanal yapısı yıkanır ve kurutularak diş doldurma işlemine hazırlanır.

Kanal tedavisi sonrası diş canlılığını kaybedeceği için daha kırılgan bir yapıdadır. Ayrıca kanal tedavisi gören diş tedavi öncesi çürük kırık gibi sebeplerle çok fazla diş minesi kaybettiği ve tedavi sırasında diş dentin dokusunun belirli bir kısmı uzaklaştırıldığı için işlem sonrasında çok az bir diş kalır. Bu kalan diş dokusu üstüne yapılacak dolguyu taşıyabilecek kadar dayanıklı olmadığı için uzun dönemde dişte sızdırma ,dişin desteksiz kalan sert duvarlarında çatlak-kırık yada dolgunun kenarlarından sızdırma oluşur.

Kanal tedavisi sonrası dişin sızdırmaz bir şeklide doldurulması çok önemli olup başarı oranını arttırmaktadır. Kanal tedavisi sonrası dolgu tedavisi kanal tedavisi kadar önemlidir. Diş dolgusu ile kaybedilen eksik diş dokusu tamamlanır ve kalan diş dokusu dolguyu da çiğneme sırasında taşır. Eğer eksik diş dokusu fazla ise kanal tedavisi sonrası dişe post dediğimiz diş kanalı içine yerleştirilen fiber çubuklardan yerleştirilmesi sonrasında kaplama yapılması gerekir. Kanal tedavisi görmüş dişler köprü yapılacak bölgede ise mecbur olmadıkça köprü ayağı olarak değerlendirilmemesi gerekir.

Dünya Diş Hekimliği Birliği tarafından kanal tedavisi sonrası kaplama tedavisi ile dişin tedavisinin bitirilmesi tavsiye edilmektedir.

Diş kanal tedavisi diş hekimliğinde son yüzyıldaki teknolojik gelişmelerden dolayı artık daha ağrısız ve konforlu bir tedavi yöntemidir. Dijital anestezi yöntemleri ile hem ağrısız-acısız tedavi imkanı sağlanmış hem de işlem tek seansda bitirilebilir hale getirilmiştir.

Kanal tedavisi fiyatları kanal yapılacak dişe göre değişiklik göstermektedir. Azı dişi kanal tedavisi fiyatları ile ön diş kanal tedavisi fiyatları değişiklik göstermektedir. Diş tedavi ücretleri dişin kök sayısına göre belirlenir.Azı diş kanal tedavi fiyatları diğer dişlerden daha fazladır. Kanal tedavisi fiyatları her yıl dişhekimleri odası tarafından belirlenir.

On Adımda Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi mi ihtiyacınız var? Endişelenmeyin. Çürüme, pulpa enfeksiyonu, kayıp diş yapısı gibi rahatsızlıklar tedavi edilebilir. 10 adımda kanal tedavisini açıklayalım.

Kanal Tedavi Adım 1

Lokal anestezi ile tedavi edilecek diş ve çevre dokular enjeksiyon yoluyla uyuşturulur. diş özü iltihaplı ise uyuşması biraz zaman alabilir. Diş tamamen uyuşmadan diş hekiminiz tedaviye başlamaz.

1

Kanal Tedavi Adım 2

Rubber-dam; diş hekimliğinde hasta ağzına takılarak, çalışılan bölgenin izole edilmesini sağlayan malzemedir. Kanal tedavisi kolaylaştırmak için pek çok diş hekimi tarafından tercih edilir. Kauçuk ince bir tabaka ile hastalıklı diş diğer komşu dişlerden ayrıştırılır. Ruber-dam kullanımı tedavi sırasında bölgenin steril bir ortamda gerçekleşmesini sağlar.

2

Kanal Tedavi Adım 3

Hastalıklı dişe küçük bir erişim deliği açılarak pulpa boşluğu ve kök kanallarına erişim sağlanır.

3

Kanal Tedavi Adım 4

Hastalıklı veya ölü pulpa dokusu ve diş köklerine ulaşmak için özel tasarlanmış aletler kullanılır. Bölge uyuşuk olduğu için bir acı hissedilmez fakat sinirlerde tedaviye başlanıldığında ağrı hissedebilirsiniz.

4

Kanal Tedavi Adım 5

Kanallar antiseptik ve antibakteriyel çözümler ile dezenfekte edilir.

5

Kanal Tedavi Adım 6

Kanal tedaviden sonra sızdırmazlık sağlamak için minik esnek aletlerle diş kanalı şekillendirilir ve temizlenir.

6

Kanal Tedavi Adım 7

Kök kanal dolguları kanal içine uyacak şekilde seçilir. Genellikle kauçuk ve benzeri malzemeler kullanılır bu malzemeler kanal boşluğu doldurmak için kullanılır. Kelimenin tam anlamıyla termoplastik bir malzeme ile birlikte yapışkan dolgu mazemesi kullanılarak kanal boşluğu doldurur. Kanallarda sızdırmazlık son derece önemlidir. Bakteriler yolu ile yeniden enfekte olmasını önlemek için her şeyi eksiksiz planlayıp uygulamak gerekir.

7

Kanal Tedavi Adım 8

Geçici veya kalıcı dolgu malzemesi ile erişim deliği kapatılır. Rubber-dam kaldırılır.

8

Kanal Tedavi Adım 9

Kök kanal tedavisinden sonra diş kirlenmeden, enfeksiyondan korumak için geçici bir dolgu ile kapatılmıştır. Tüm işlemler bittiğinde bir antibiyotik tedavisine başlanmalıdır. Diş hekimi veya endodontist’in yönergeleri eksiksiz izlenmelidir. Tedaviden yaklaşık bir hafta sonra reçetesiz (aspirin, ibuprofen) ilaçlar veya reçete ile (kodein-tipi) ilaçlar kullanılabilir. Tedavi sonrası bazı küçük rahatsızlık olması normaldir

9

Kanal Tedavi Adım 10

Kayıp diş yapısını değiştirmek ve dişin üstüne tam bir sızdırmazlık sağlamak için uzmandan destek alınmalıdır. Kontroller aksatılmamalı ve herhangi bir sorunda diş hekiminize başvuracağını bilinmelidir. Dişlerinizi düzenli fırçalayıp, yeme ve içmelerine dikkat ederseniz bu gibi durumlarla karşılaşmanız daha azdır.

10

Kanal Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kanal Tedavisinin Amacı Nedir?

Dişin beyaz kısmının altında diş minesi adı verilen sert bir tabaka vardır onun altında ise dentin bölümü yer alır. Dentin: Dişlerin mezoderma kökenli kemiğe benzer yapıdaki temel tabakasıdır. Kuru ağırlığının %70-75 inin kalsiyum tuzu olması nedeniyle kemikten daha serttir. Dentin’in altında ise Pulpa adı verilen bir bölüm daha vardır. Diş özü olarak da bilinen bu kısım dişin kuron ve kök kısmında bulunan boşluklarda yer alan; dentin ile çevrelenen; şekil verici, besleyici, duyusal ve koruyucu işlevlere sahip, bol damarlanmış, sinir ağıyla sarılmış ve kök ucundan dişi terk eden bir bağ dokusudur. Bu kısım dişin büyümesine yardımcı olur. Pulpa olmadan dişler hayatta kalamaz.

Antalya Kanal Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?

Antalya’da kanal tedavisi fiyatları uygulanan tedavinin durumuna göre değişmektedir. Detaylı bilgi için ilk muayene randevunuzu hemen oluşturabilirsiniz!

Gönder
Merhaba,
Detaylı Bilgi ve Randevu Almak için Hemen WhatsApp Üzerinden İletişime Geçebilirsiniz!